De NLP Magiër

De NLP Magiër
De NLP Magiër
Door de eeuwen heen, wanneer je aan de juiste vorm van zelfontwikkeling wilde doen, moest dat in het geheim omdat de kerk en de overheid ten onrechte vonden dat zulks niet goed was. Om die reden is de Westerse Esoterische Traditie ontstaan waarbij esoterie niets meer zegt dan dat het om een geheime leer gaat. Vandaag de dag is zelfontwikkeling en persoonlijke groei de normaalste zaak op aarde. Er zijn tal van cursussen, opleidingen en trainingen waarbij je jezelf verder kan ontwikkelen. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is daarvan wel een van de oudste & eerste, de meest bekende en wijdst verbreide methode om te groeien.

 

 

Wat minder bekend is, is dat NLP, in tegenstelling tot alle andere methoden voor zelfontwikkeling, al vanaf het eerste begin verbonden is geweest met de Westerse Esoterische Traditie. Niet voor niets heette het eerste boek over NLP “The Structure of Magic”. Daarmee werd niet alleen de metaforische magie van een aantal grote therapeuten bedoeld, maar ook de praktische magie van de Westerse Esoterische Traditie. Want helaas is met het populair worden van persoonlijke groei ook veel van de kracht van de Westerse Esoterische Traditie overboord gezet. Waarmee ook een heel stuk inzicht, spirituele verbondenheid en ongekende vermogens ten onrechte overboord werd gezet.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. NLP Master Trainer Joost van der Leij heeft van twee van de drie scholen binnen de Westerse Esoterische Traditie toestemming gekregen om de geheime leer aan mensen te onderwijzen. Maar niet aan iedereen. Alleen aan door hem opgeleide NLP Master Practitioners. De reden daarvoor is dat je met NLP zo goed je emoties en je breinprocessen leert beheersen dat je met een gerust hart aan magie kan beginnen.

Voor mensen die nog niet het NLP Master Practitioner certificaat hebben behaald, is er de NLP opleiding. Los van alle esoterie is deze opleiding in zichzelf al een zeer waardevolle training om jezelf te ontwikkelen die zeer de moeite waard is. De NLP opleiding tot NLP Magiër bestaat dan ook uit drie jaar. In het eerste jaar word je NLP Practitioner en ga je ervaring opdoen met NLP op methoden en technieken niveau. In het jaar daarop word je NLP Master Practitioner en leer je intuïtief, creatief en ad hoc NLP te gebruiken. In het laatste jaar word je NLP Magiër.

Voor het programma van de NLP Practitioner kijk je hier: NLP Practitioner.

Voor het programma van de NLP Master Practitioner kijk je hier: NLP Master Practitioner.

Voor het programma van de NLP Magiër kijk je hier: NLP Magick voor NLP Master Practitioners.

In alle gevallen (ook als je al elders je NLP Practitioner en/of NLP Master Practitioner hebt gedaan) is het goed om te beginnen met een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek. Het is namelijk goed om eerst eens kennis te maken om daarna te kijken wat de mogelijkheden zijn. Je bent dan ook van harte welkom om langs te komen voor een verkennend gesprek. Met het onderstaande formulier vraag je een verkennend gesprek aan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *