De Tao van Joost

De TAO verklaard

Om de zoveel tijd komen briljante geesten op dezelfde ideeën. Nou zijn die ideeën natuurlijk nooit precies hetzelfde, maar ze komen in hoge mate met elkaar overeen. Zo heb ik in mijn boek Neurosofie al laten zien hoezeer de filosofie van Nietzsche aansluit bij Neurolinguïstisch Programmeren (NLP). Wanneer ik naar de TAO kijk, dan zie ik opnieuwe grote overeenkomsten. 

Die overeenkomsten heb ik al verwerkt in mijn vertaling annex bewerking van de TAO in de vorm van mijn boek de TAO van Joost. Dat is een boek vol diepere betekenislagen. Zo valt de “Joost” in de titel op meerdere wijze uit te leggen. Het spreekwoord “Joost mag het weten” komt bijvoorbeeld uit Indonesië en de “Joost” daarin verwijst naar een Indonesische demoon van kennis. Die demoon van kennis is op zijn beurt weer overgekomen vanuit China waar “Joost” de draak van kennis is. En de TAO komt ook uit China, vandaar dat “Joost” een mooie laag betekenissen met zich meebrengt. 

Op die manier zit de hele TAO vol met diepere betekenislagen en heb ik in mijn vertaling annex bewerking er nog meer betekenislagen aan toegevoegd door de sterke overeenkomsten met de filosofie van Nietzsche, NLP en het ABC-model erin te verwerken.

Nu stelt de TAO: “Zij die over de TAO spreken, kennen de TAO niet en zij die de TAO kennen, spreken er niet over.” Wie ben ik om daarvan af te wijken. Vandaar dat ik het niet over de TAO zal hebben, maar over de TAO van Joost, die toevallig als twee druppels water op de TAO lijkt.

Sinds het uitkomen van De Tao van Joost, heb ik het voornemen om De Tao van Joost helemaal uit te leggen. Daartoe heb ik diverse pogingen ondernomen, maar het uitleggen van de TAO van Joost bleek zoveel tijd in beslag te nemen dat zelfs bij een tweedaagse cursus we slechts een derde hebben behandeld. Toch waag ik graag een nieuwe poging en deze keer online. De TAO bestaat uit 81 hoofdstukjes. Ze zijn allemaal kort, maar sommige heel kort en andere iets minder kort. Bovendien worden thema’s op een gegeven moment herhaald. Dat betekent concreet dat ik moeilijk kan inschatten hoeveel tijd we nodig hebben om alles te doen. Om die reden ga ik uit van het uiterste, namelijk 82 webinars van 1 a 2 uur. In de praktijk zullen dat er minder zijn, maar ik wil geen enkel risico nemen dat we opnieuw niet genoeg tijd zouden hebben.

We beginnen op 1 april 2022 en dan is het elke vrijdagmiddag van 16 tot 17 uur. De ervaring leert dat het kan uitlopen. De volgende vrijdagen vallen sowieso buiten het programma:

  • 27 mei 2022
  • 10 juni 2022
  • 24 juni 2022
  • 22 & 29 juli 2022
  • 9 september 2022
  • 7 oktober 2022
  • 23 juni 2023
  • 6 oktober 2023

De kans is aanwezig dat er meer vrijdagen uitvallen, maar vooralsnog is dit de lijst. Uiteraard is de kans aanwezig dat je zelf ook zo nu en dan niet kan, maar alles wordt opgenomen en valt terug te zien op NLPflix. Alle deelnemers krijgen dan ook een gratis abonnement op NLPflix voor zolang deze cursus loopt. Daarnaast krijgen de deelnemers een exemplaar van De TAO van Joost en de Taomanager wat de makkelijke versie van de TAO van Joost is voor het bedrijfsleven.

Omdat het van mijn kant een enorm commitment is, dienen er minstens 10 mensen deel te nemen om dit programma mogelijk te maken.

De onderwerpen van elk webinar volgen dus de hoofdstukken van de TAO. Dat geeft de volgende 81 onderwerpen waarmee we aan de slag gaan na een algemene inleiding:

1 – Betekenis

2 – Alles onbewust bereiken zonder iets bewust te doen

3 – Omgaan met middelmatige mensen

4 – De bron van alles

5 – Ruimte

6 – Beïnvloeding

7 – Het verhullende licht

8 – Vrede

9 – Conservatief

10 – Het geheim van de ongekende vermogens

11 – Nut

12 – Alles willen hebben

13 – Populariteit

14 – Het onbewustzijn

15 – Richters

16 – Leven en dood

17 – Macht zonder Tao

18 – Waarden en normen

19 – Vrijheid

20 – Onconventioneel

21 – Scheppingskracht

22 –  De ware wil

23 – Vertrouwen

24 – Ongeschikt

25 – De wet

26 – Wijsheid

27 – Vaardigheden

28 – Spelen

29 – Nutteloze actie

30 – Hopeloze strijd

31 – Domme ruzies

32 – Het universum

33 – Kracht

34 – Oorzaken

35 – Het ware pad

36 – Het verhullen van je licht

37 – Bestuur

38 – Ongekende vermogens

39 – De ironische levenshouding

40 – Het pad

41 – Trainers

42 – De leer van de Tao

43 – Niets doen

44 – Keuzes

45 – Eindeloze energie

46 – Je goed voelen

47 – Universitaire studie

48 – Proberen

49 – Flexibiliteit

50 – De dood

51 – Verzorging

52 – Terugtrekken

53 – Hebzucht

54 – Meer wijsheid

55 – Betoveren

56 – Zwijgen

57 – Invloed

58 – Beleid

59 – De gulden middenweg

60 – Samenwerking

61 – Macht

62 – Schuldgevoel

63 – Voorbereiding

64 – Aandacht voor details

65 – Puurheid

66 – Jezelf op de laagste plaats zetten

67 – Drie waardevolle dingen

68 – De grote droom

69 – Overmacht

70 – Het op jezelf toepassen

71 – Kennis

72 – Het leven

73 – Rechtvaardigheid

74 – Angst voor de dood

75 – Rondkomen

76 – Flexibiliteit

77 – Het pad naar de grote droom

78 – Paradox

79 – Partijdigheid

80 – Isolatie

81 – Ware eenvoud

Het tarief om mee te doen is 750 euro inclusief 9% BTW. Dit is dus inclusief NLPflix, De TAO van Joost en De Taomanager. Uiteraard is er ook nog seizoen #3 van de podcast Invloed Vergroten die voor elke dag een hypnotische meditatie heeft die geïnspireerd zijn door de TAO. Omdat ik heel graag wil dat deze serie webinars een realiteit wordt, krijgen de eerste 10 mensen die zich inschrijven korting en is het tarief alleen voor hen 650 euro in plaats van 750 euro. Kortom, mocht je mee willen doen, schrijf je dan snel in! Tenslotte is het nog goed om te weten, dat het mogelijk is om het tarief in 24 maanden te voldoen via een automatische incasso mocht je dat willen. Dus wanneer je meer over de TAO, NLP, Nietzsche en het ABC-model wil leren, schrijf je in via het onderstaande formulier: