De NLP strategie van Atmachetna

Puneet Rathi van Atmachetna
Puneet Rathi van Atmachetna

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is in wezen een manier om menselijk gedrag in kaart te brengen. Meestal zijn de onderwerpen die NLP in kaart brengt (a) hoe los je problemen op, (b) hoe communiceer je goed of (c) wat is slim om te doen binnen sales. Zelf ben ik met NLP Magick begonnen om spirituele gedragingen van mensen in kaart te brengen. Daarvoor ben ik lid geworden van tal van spirituele organisaties en heb ik ervaring met tal van verschillende spirituele activiteiten. Tegelijkertijd ben ik altijd blij wanneer ik weer van iemand anders kan leren.

Zondag 24 juli 2016 hebben jij en ik de mogelijkheid om te leren van Puneet Rathi. Puneet is degene die mij heeft uitgenodigd om in Delhi de Spirituele NLP Practitioner te geven. Nu komt hij naar Amsterdam om een workshop te geven over Atmachetna. In Hindi betekent Atmachetna het ontwaken van je hogere zelf. Dit is extra interessant omdat yoga sterk verbonden is het het Hindoeisme waarbinnen Atmachetna een belangrijk concept is. Yoga is een van de bronnen waar NLP op is gebaseerd. Om die reden kijk ik uit naar deze workshop want mijn taak tijdens deze workshop wordt het in NLP termen in kaart brengen van het spirituele gedrag van Puneet Rathi.

Dat daartussen belangrijke overeenkomsten zijn, volgt al uit zijn beschrijving van het programma. In de tabel hieronder staat enerzijds wat Puneet gaat doen tijdens deze workshop en anderzijds wat ik denk dat het NLP equivalent is:

Atmachetna NLP
Geluk en “Ananda” (gelukzaligheid) – Wat is echt geluk en het eeuwig ware geluk? Het concept “Ananda” speelt een grote rol binnen mijn NLP Magick voor NLP Master Practitioners training.
Introductie tot  gelukzaligheid – volgens de Gita en hoe je het voor jezelf vindt en ontdekt waar het te vinden is. Geluk als gemoedstoestand die je subjectief in jezelf vindt volgens NLP.
Extern versus intern geluk – is geluk een interne reis of een externe vervulling? Een van de criteria binnen NLP voor goed geformuleerde doelen
Stadia van geluk – fysiek, emotioneel en spiritueel –  verschillende fases waarin je op dit moment bent en waar je naartoe wenst te gaan in de reis naar geluk en het pad dat genomen dient te worden om daar te komen. Zie hiervoor mijn artikel NLP & Yoga, de vijf kosha’s
Het pad van gelukzaligheid – hoe vind je het pad naar gelukzaligheid en creëer je een positief zelfbeeld. NLP Swish techniek voor het verbeteren van je zelfbeeld.
Life map – de kaart van je leven tot nu toe in je reis van het leven en hoe je wilt dat het in de toekomst wordt. Combinatie van de NLP techniek van het 30 jaren plan en mijn NLP strategie voor het maken van een autohagiografie. Beide technieken staan beschreven in mijn boek: NLP Magick: de beste NLP strategieën voor spirituele ervaringen.
Positief zelfbeeld – hoe maak je een positief zelfbeeld en bouw je een verbinding in met je hogere zelf. NLP Swish techniek voor het verbeteren van je zelfbeeld. Met name de versie zoals ik onderwijs in de Spirituele NLP Practitioner.
Positieve kern – Waar is jouw positieve kern en hoe krijg je het voor elkaar om deze positieve kern zeer lang vast te houden. Dit komt overeen met wat ik in mijn reguliere NLP Coach Practitioner (en de internationale editie van de NLP Magick training) onder de noemer van iemands Personal Brand Essence plaats.

Wanneer je deze bijzondere dag mee wil maken, schrijf je dan meteen in. Naast mijn promotionele activiteiten is deze dag ook opgenomen in het Roos programma van Centrum de Roos en wordt deze dag actief onder de aandacht gebracht van Indische expats door Puneet. Kortom, ik weet niet hoeveel plaatsen ik uiteindelijk krijg.

Het tarief voor deze dag is 97,50 euro inc. 21% BTW. De dag vindt plaats op zondag 24 juli 2016. De dag zelf duurt van 10 tot 17 uur. De locatie is Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 te Amsterdam. Vanwege de zaalgrootte is er beperkt plek. Inschrijven voor deze workshop is 100% veilig, want als je onverhoopt niet kan, dan kan je bij mij altijd tot 24 uur van tevoren per email geheel gratis annuleren. Kortom, stel je eigen plek veilig en schrijf je vandaag nog in via het onderstaande formulier: