Webinar Algemene Introductie De TAO verklaard!

Het eerste webinar van de megaserie webinars “De TAO verklaard!” is een algemene introductie die duidelijk maakt waarom de TAO zo relevant is voor ons leven vandaag de dag. In deze eerste aflevering ga ik dieper in op dat geniale mensen door de tijd heen dezelfde soort ideeën hebben. Zo zie ik veel overeenkomsten tussen wat de eerste Taoïsten 3000 jaar geleden hebben bedacht, wat Nietzsche in de 19de eeuw heeft gefilosofeerd en wat het Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gedachtegoed de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht.

De TAO wordt vaak gezien als spiritueel. Dat is begrijpelijk, want 3000 jaar geleden leefde de mens in een magische wereld. Toch is de TAO heel praktisch. De TAO is feitelijk een handleiding over wat je als adviseur aan de lokale Chinese warlord dient te adviseren om ervoor te zorgen dat deze Chinese warlord zo goed als mogelijk met de complexiteit van zijn omgeving omgaat.

Deze slimme adviezen, blijken ook vandaag de dag nog steeds erg nuttig voor de moderne mens. Het basisadvies van de TAO is: “Bereik alles zonder iets te doen”. Voor de luisteraars van de podcast Invloed Vergroten, seizoen #3, die geïnspireerd is door Taoïstische gedichten, weten dat “Bereik alles zonder iets te doen” vooral betekent “Bereik alles onbewust zonder iets bewust te doen”. In het Westen was het pas in de negentiende eeuw toen Nietzsche over het onbewustzijn begon. Dus de Taoïstisten van 500 voor Christus waren er erg vroeg bij met hun idee dat het onbewustzijn in ons leven een belangrijke rol speelt. Vandaag de dag is het NLP die het sterkst met het onbewustzijn bezig is. Vandaar dat er zoveel links zijn tussen de TAO, Nietzsche en NLP!

In het webinar “Algemene Introductie De TAO verklaard!” ga ik dieper in op de links tussen de TAO, Nietzsche en NLP. Bovendien gaan we dieper in op welke lessen van de TAO vandaag de dag nog steeds zo relevant zijn. Tenslotte kijken we vast vooruit naar de 81 oorspronkelijke gedichten van de TAO en hoeveel verschillende betekenislagen in deze gedichten zitten.

Meedoen met het webinar “Algemene Introductie De TAO verklaard!” is geheel gratis. Mocht je nog niet op de mailinglist voor mijn webinars staan, vul dan het onderstaande formulier in zodat je van tevoren de juiste Zoom URL krijgt toegestuurd zodat je mee kan doen met het webinar. De eerstvolgende datum van dit webinar vind je ook in het onderstaande formulier:

Ja ik doe graag mee met een van de onderstaande webinars. Graag ontvang ik de Zoom link om in te loggen.

We respect your email privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *