Joost van der Leij

NLP Magick Awareness sessie

Er zijn vele soorten magie. Soms is magie een vorm van goochelen. Daar doen we niet aan. De soort magie die we bij NLP Magick bedrijven is de magie zoals die de afgelopen duizend jaar in de Westerse esoterische wereld is gebruikt. Bijna iedereen is bekend met spiritualiteit uit het oosten, maar bijna niemand is bekend met de spiritualiteit uit het westen. Toch is 900 jaar na Christus hier in Europa de Gnosis begonnen, een spirituele beweging die direct contact met God of het Hogere wilde bereiken. De rituelen van de Gnosis zijn sindsdien eeuwenlang mondeling doorgegeven. Vandaag de dag zijn er echter nog maar een paar plekken in de wereld waar deze rituelen worden gedaan. Mijn hart vervult zich van trots dat de NLP Magick gemeenschap er daar eentje van is.

Afbeeldingsresultaat voor Shahar Arzy and Moshe Idel

Ons motto is: “het doel van spiritualiteit, het middel van de wetenschap”. Omdat ik als gastdocent lesgeef op de Vrije Universiteit, moet alles wat we doen zeer goed wetenschappelijk worden onderbouwd. Gelukkig kunnen we dat prima doen aan de hand van het neurowetenschappelijk onderzoek van de neurowetenschappers Shahar Arzy and Moshe Idel. Zij hebben onderzocht wat er in het brein gebeurt wanneer je de rituelen van de Gnosis doet. En wat blijkt? Elk individueel ritueel leidt tot een geheel eigen breintoestand die zelden voorkomt. Kortom, er gebeurt echt iets bijzonder wanneer je magische rituelen doet.

Meestal vergen zulke magische rituelen alleen maanden, zo niet jaren training. Vandaar dat wij Westerse magie combineren met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). NLP wordt vaak niet goed begrepen. Want in de basis is NLP een model om excellent gedrag te kopiëren om dat gedrag vervolgens te verbeteren door er hypnose aan toe te voegen. Dat is precies wat ik met de magische rituelen van de Kabbalah en de Gnosis heb gedaan. Op basis van NLP en hypnose heb ik daar moderne varianten van gemaakt die ervoor zorgen dat je heel snel, letterlijk binnen een paar uur, de eerste echte spirituele ervaringen bezorgen.

Want dat is wat we met NLP Magick bereiken. Om alles uit het leven te halen, is het belangrijk om je gehele brein te gebruiken. Inclusief dat gedeelte van je brein dat spirituele ervaringen opwekt. Om die reden zeggen we altijd: NLP Magick is spiritualiteit voor atheïsten en atheïsme voor spirituele mensen. Want sommige mensen geloven teveel en andere mensen geloven te weinig. De kunst is om de gulden middenweg te vinden waar je precies genoeg gelooft om een prachtig leven te hebben.

Om dat voor elkaar te krijgen organiseer ik de NLP Magick Awareness sessie zodat je zelf kan ervaren hoe gemakkelijk je echte spirituele ervaringen krijgt wanneer je met NLP Magick aan de slag gaat. De NLP Magick Awareness sessie bestaat uit drie uur. Tijdens deze drie uur leer en ervaar je het volgende:

 1. De (neuro)wetenschappelijke basis van spirituele ervaringen.
 2. De boom des levens van de Kabbalah als concreet programma voor zelfontwikkeling.
 3. Het midden pilaar ritueel.

Om met het midden pilaar ritueel te beginnen. Dit is een van de meest belangrijke rituelen van de Westerse esoterie. Het midden pilaar ritueel zorgt ervoor dat je de vijf elementen in balans brengt: aarde, water, vuur, lucht en spiritus. Deze vijf elementen staan voor:

 1. Goede beslissingen nemen over je lichaam, seks en geld (aarde).
 2. Goed omgaan met je emoties en de ware liefde (water).
 3. Goed kunnen communiceren met anderen en jezelf (lucht).
 4. Je doelen verwezenlijken en daartoe genoeg wilskracht te hebben (vuur).
 5. Jezelf zijn (spiritus).

Het midden pilaar ritueel doen we eerst zonder hypnose en daarna met hypnose. Op die manier kun je zelf precies ervaren hoeveel hypnose toevoegt aan het doen van dit soort magische rituelen.

De Boom des Levens uit de Kabbalah geeft je een duidelijk pad voor zelfontwikkeling. Het midden pilaar ritueel maakt gebruik van het schema van de Boom des Levens om je bovengenoemde elementen in balans te brengen. Om die reden krijg je dan ook eerst gedetailleerd uitgelegd hoe de Boom des Levens voor ons een leidraad is.

We beginnen alleen met het (neuro)wetenschappelijke verhaal. Omdat het belangrijk is om, voordat je echte spirituele ervaringen opdoet, goed gegrond te zijn. In dit geval in de wetenschap. Want dat zorgt ervoor dat je goed omgaat met de bijzondere ervaringen die je krijgt.

De logistieke details:

 • Locatie: NLP.amsterdam
 • Adres: Startbaan 8, 1185 XR, Amstelveen
 • Tijden: 14 tot 17 uur.
 • Tarief: 40,- euro inc. 21% BTW
 • Voor de eerstvolgende datum: zie het formulier aan de onderkant van deze pagina.

Kortom, alle reden om mee te doen. Dus schrijf je in via het onderstaande formulier. Inschrijven is 100% veilig want je kunt tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren. Bovendien krijgen alle deelnemers mijn boek “NLP Magick: de beste NLP strategieën voor spirituele ervaringen” (ter waarde van 39.75) gratis kado. In dit boek staat het hele verhaal van de Boom des Levens beschreven en het midden pilaar ritueel. Wanneer je mee wil doen, vul dan het onderstaande formulier in:

We respect your email privacy