De Tao van Joost

De Tao van Joost
De Tao van Joost
Hoewel de meeste van mijn aandacht en tijd uitgaat naar NLP, houd ik mij ook met andere dingen bezig. Het Enneagram is daarvan natuurlijk het bekendst, maar ik houd me ook al sinds lange tijd bezig met de Tao, een oude Chinese levensbeschouwing waarin ik verdacht veel herken van NLP maar dan op een veel primitievere manier. Met name hoe NLP duidelijk maakt hoe je het beste je doelen onbewust kan bereiken zonder iets bewust te doen, sluit naadloos aan bij de Tao. Vandaar dat ik mij gewaagd heb aan het maken van een vertaling van dit opmerkelijke boek. Maar het is meer dan een vertaling. Ik heb de Tao ook up to date gebracht, aan onze moderne samenleving aangepast en in lijn gebracht met de nieuwste inzichten uit NLP en de moderne filosofie. Al met al is het een opmerkelijk boek geworden.


(NLP Master Trainer Joost van der Leij legt de Tao uit.)

Hier is de flaptekst van het boek:

“De Tao is 2500 jaar geleden opgeschreven nadat het in de eeuwen daarvoor in China furore gemaakt had als een effectieve manier om met het leven om te gaan. Sindsdien hebben wijze mensen het door de jaren heen zich eigen gemaakt, er op voortborduurd en er nieuwe inzichten aan toegevoegd.

De grootste aantrekkingskracht van de Tao ligt er in gelegen dat het belooft dat je alles wat je maar wilt bereiken kan zonder iets te hoeven doen. Deze en andere magische krachten worden in het vooruitzicht gesteld voor die mensen die de Tao zich eigen maken, maar tegelijkertijd stelt de Tao ook dat een ieder die over de Tao praat de Tao niet kent.

Dat neemt niet weg dat Joost van der Leij de stoute schoenen aangetrokken heeft om er zijn versie van te maken. Op basis van zijn eigen unieke achtergrond als filosoof en trainer in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) heeft hij een hedendaagse versie geschreven die niet alleen gezien kan worden als de ultieme vertaling, maar ook als een uitbreiding. Door de Tao uit te bereiden met de nieuwste inzichten op het gebied van NLP en de filosofie, is een boek ontstaan met veel zeggenschap voor vandaag de dag. Een boek dat andermaal, en hoe kan het ook anders, de lezer belooft dat hij alles kan bereiken zonder iets te doen.”

De eerste recensie is ook binnen:

“De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dit boekje supergoed vind en dat ik de weg zoals hij wordt beschreven volkomen kan begrijpen. De subtitel van het boek is: “bereik alles zonder iets te doen” en dat is één van de belangrijkste fundamenten uit de nieuwe spiritualiteit.” – Gesprek met God

[table id=2 /]

Een gedachte over “De Tao van Joost”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *